ENERJİ

JENERATÖR SENKRONİZASYON

Sistem tek hattı ve çalışma senaryosu doğrultusunda anahtar teslim senkronizasyon sistem tasarımı,kurulumu ve devreye alım hizmeti.

  • Jeneratör senkronizasyonu,aktif ve reaktif güç paylaşımı
  • Şebeke senkronizasyonu ve yumuşak yük aktarımı
  • Jeneratör,şebeke transfer sistemleri
SENKRONİZASYON SİSTEMİ ÇALIŞMA MODLARI

 

1-OTOMATIK ÇALIŞMA

ARIZA YEDEKLİ:

Bu çalışma modunda, şebeke enerjisi kesintisinde yedek olarak belirlenen jeneratörler çalışmayacak, öncelikli jeneratör çalışarak yükleri besleyecektir. Bu esnada çalışan jeneratör arıza sebebiyle durursa sistem otomatik olarak yedek jeneratörü çalıştıracak ve yükleri besleyecektir. Bu esnada arızalı jeneratörün arızası giderilirse sistem bu jeneratörü de çalıştıracak, çalışan gruplara senkronlayacak ve yük paylaşmasını sağladıktan sonra yedek jeneratörü durduracaktır.

GÜÇ YEDEKLİ:

Bu çalışma modunda, şebeke enerjisi kesintisinde tüm generatörler, otomatik olarak çalışarak yükleri besleyecek, çalışma esnasında beslenen yükün, hattaki jeneratör kapasitesinin çok altında olması durumunda sistem, otomatik olarak ihtiyaç sayısı kadar jeneratörü, yükün tekrar artması durumunda çalıştırılmak üzere durduracaktır.

KOŞULSUZ SENKRONİZASYON:

Bu çalışma modunda, şebeke enerjisi kesintisinde tüm jeneratörler, otomatik olarak çalışarak yükleri besleyecek, arıza durumu dışında hiçbir koşulda sistem jeneratörleri durdurmayacaktır.

BARA GÜÇ OPTİMİZASYONU VE YÜK ATMA :

Jeneratörler devredeyken yük barasının gücü izlenir. Barada devrede olan jeneratör kapasitesinin üzerinde/altında bir yük var ise öncelikleri tanımlanan yüklere kademeli olarak atma/alma işlemleri gerçekleştirilir.

2-MANUEL ÇALIŞMA

Jeneratör Senkronizasyon Sistemi, temel olarak yedek enerji kaynağıdır, dolayısıyla normal şartlar altında sistem otomatik durumda, şebeke enerjisinin kesilmesini bekleyecektir. Ancak sistem istenilirse operatör tarafından manuel moda geçirilerek, sistemin otomatik yaptığı tüm işlem ve fonksiyonlar devre dışı bırakılabilir. Manuele alınmış sistem, şebeke enerji kesintisinde devreye girmeyeceği gibi, her türlü şalter kumanda operasyonunu da yapmayacaktır. Manuel çalışma konumunda tüm bu işlemlerin operatör tarafından yapıldığı varsayılmaktadır.

3-BOŞTA TEST

Jeneratörlerin, kesicisini kapatmadan, motorunun çalıştırılması ve gerilim üretmesini sağlamak için boşta test modu seçilir. Bu moddan, operatörün seçimi üzerine anında veya, ayarlanabilen çalışma süresi sonunda otomatik olarak çıkılmaktadır. Bu modda şebeke enerjisi mevcut olduğu müddetçe jeneratör kesicisi kapatılmaz, ancak boşta test modunda şebeke enerjisi kesilirse sistem otomatik olarak acil durum moduna gireceği için ayrıca bir işlem yapılmasına gerek olmadan yükler jeneratör tarafından beslenecektir.

4-YÜKTE TEST

Şebeke enerjisi mevcutken ve yükler şebeke enerji üzerinden beslenirken, operatörün seçimi ile yükler otomatik olarak jeneratörlerin üzerine alınacaktır.

 

PROPOLİ KONTROL

" Sistemleriniz Kontrol Altında! "

 Firmamız;

• Anahtar teslim endüstriyel otomasyon sistem tasarımı ve uygulanması

• Mühendislik hizmeti. • Bakım,servis ve danışmanlık hizmetleri • Ürün temini

• Montaj ve devreye alma

İletişim

  • Şerifali Mah.Turgut Özal Bulvarı Korkmaz Plz.No:101 / 5 Ümraniye/İSTANBUL
  • +90 216 594 57 02